Image default
EXTREME HOBBIESMOUNTAIN BIKESKY DIVING

Ταξίδια στον κόσμο: Δοκιμάστε τα πιο extreme sports

Κοινοποίηση

Δοκιμάστε τα πιο extreme sports του κόσμου εσείς που θέλετε την αδρεναλίνη στα ύψη και έχετε εξαιρετική σωματική αντοχή. Με το άκουσμα της λέξης ” extreme sports” πολλοί σκέφτονται αθλήματα όπως αναρρίχηση, κανό αλλά και κατάδυση σε βαθιά νερά. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα βρείτε extreme sports που αποτελούν τον ορισμό του ακραίου. Ίππευση ταύρου, σέρφινγκ σε ενεργό ηφαίστειο και αναρρίχηση χωρίς εξοπλισμό αποτελούν μερικά παραδείγματα αυτών. Οι φανατικοί θαυμαστές τους είναι πολλοί και συρρέουν από κάθε γωνιά του κόσμου, για να παρακολουθήσουν από κοντά τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Ίππευση ταύρου(Bullriding), Τέξας/Αμερική
Πολλοί στην Αμερική αποκαλούν την ίππευση του ταύρου ως “τα πιο επικίνδυνα οκτώ δευτερόλεπτα σε αθλήματα”. Θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα πιο επικίνδυνα σπορ. Πολλοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έχουν σκοτωθεί. Σκοπός του αναβάτη είναι να παραμείνει πάνω στον ταύρο για οκτώ δευτερόλεπτα με το ένα χέρι δεμένο και το άλλο σηκωμένο στον αέρα. Η Αμερική έχει παράδοση στο “bullriding”, ενώ πλέον πολλές χώρες του κόσμου έχουν επαγγελματίες του είδους. Για σας λοιπόν που αψηφάτε τη δύναμη της ισορροπίας, δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports.

Σέρφινγκ σε ηφαίστειο (Volcano surfing), Νικαράγουα/Αμερική
Το σέρφινγκ σε ενεργό ηφαίστειο θεωρείται δικαίως ένα από τα πιο extreme sports του κόσμου. Οι “σέρφερς” ανεβαίνουν ψηλά στο ηφαίστειο και με την σανίδα τους γλιστρούν προς τα κάτω. Φορούν προστατευτικό εξοπλισμό όπως ειδική στολή, γάντια και γυαλιά. Οι πιθανοί κίνδυνοι σε αυτό το σπορ είναι η εισπνοή δηλητηριώδων αερίων που προέρχονται από το ηφαίστειο, η πτώση και το κόψιμο του δέρματος – καθώς η τέφρα του ηφαιστείου δημιουργεί τραχιά επιφάνεια – αλλά και η “νόσος του σπηλαίου” ή αλλιώς ιστοπλάσμωση. Το ενεργό ηφαίστειο Cerro Negro στην Νικαράγουα είναι δημοφιλής προορισμός στους σέρφερς του ηφαιστείου και μαζεύει πολλούς θαυμαστές κάθε χρόνο. Για σας λοιπόν που κάνετε σερφ, δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports του κόσμου.

Αναρρίχηση σε πάγο(Ice climbing), Ιταλία/Ευρώπη
Η αναρρίχηση σε πάγο είναι η δραστηριότητα κατά την οποία ο αναβάτης ανεβαίνει την κεκλιμένη μορφή του πάγου με σχοινιά, τσεκούρι πάγου και άλλο εξοπλισμό. Ολοένα και περισσότεροι νέοι ενθουσιάζονται με αυτό το extreme sport το οποίο απαιτεί αποφασιστικότητα, τεχνική, ταχύτητα, ακρίβεια και ενθουσιασμό. Οι πιθανοί κίνδυνοι εδώ είναι οι πτώσεις από τον πάγο που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς και σε συνδυασμό με τα αιχμηρά κομμάτια πάγου μπορούν να αποβούν μοιραία. Η κοιλάδα της Aosta στην Ιταλία αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς για αναρρίχηση στον πάγο, κατά τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο. Για σας λοιπόν που κάνετε χρόνια αναρρίχηση, δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports.


Ακροβασία σε ιμάντες (Highlining), Χαβάη/Αμερική
Η ακροβασία σε ιμάντες ή αλλιώς Slacklining εξελίχθηκε στην ακροβασία σε ιμάντες σε τοποθεσίες που έχουν μεγάλο ύψος όπως είναι μεταξύ βουνών, πολυκατοικιών, γεφυρών. Έχει μεγάλο αντίκτυπο στον αθλητή και ακόμα μεγαλύτερο στον θεατή. Ο αθλητής είναι θεωρητικά ασφαλής, καθώς είναι ασφαλισμένος με έναν ιμάντα που είναι προσαρτημένος στην κύρια γραμμή και ταυτόχρονα δεμένος με ένα σωσίβιο. Να πούμε εδώ, πως υπάρχει το freesolo στο οποίο ο αθλητής δεν έχει καμία είδους ασφάλεια ούτε είναι δεμένος. Ο πιθανός κίνδυνος σ’ αυτό το extreme sport είναι απλά τεράστιος. Η Χαβάη είναι ένας από τους διασημότερους προορισμούς για ακροβασία σε ιμάντες σε ύψη. Αυτό συμβαίνει διότι τόσο η γεωμορφολογία της όσο και φύση της επιτρέπουν την ενθάρρυνση πολλών extreme sports.


Βαρκάδα σε κολπίσκο (Creeking), Αυστρία/Ευρώπη
Το συγκεκριμένο extreme sport είναι παρακλάδι του αθλήματος κανό και καγιάκ. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ειδικά διαμορφωμένα κανό και καγιάκ που πλέουν σε ποτάμια με χαμηλότερο τον όγκο του νερού και καταρράκτες. Τα ειδικά κανό και καγιάκ βοηθούν στο καλύτερο μανουβράρισμα από τον αθλητή. Οι πιθανοί κίνδυνοι σε αυτό το extreme sport είναι πολλοί, για παράδειγμα μπορεί να σπάσει το κανό, να κολλήσεις ανάμεσα σε βράχους κάτω από το νερό, να πέσεις απότομα μέσα στο νερό. Η Αυστρία την άνοιξη αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους έχουν ασχοληθεί με αυτό το extreme sport και θέλουν να βελτιωθούν. Έχει πολλά ποτάμια που μοιάζουν ιδανικά για creeking. Δοκιμάστε ένα από τα extreme sports, όπως αυτό, και δεν θα χάσετε.


Αναρρίχηση χωρίς την βοήθεια εξαρτημάτων (Free climbing), Ελλάδα/ Ευρώπη
Όπως το λέει ακριβώς και ο τίτλος, στην αναρρίχηση χωρίς την βοήθεια εξαρτημάτων χρησιμοποιείς μόνο τα χέρια και τα πόδια σου για να σκαρφαλώσεις στο βουνό. Η ελεύθερη αναρρίχηση γίνεται με αλλά και χωρίς σχοινί. Οι περισσότεροι όμως το χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας. Οι πιθανοί κίνδυνοι είναι πολλοί, όπως σοβαρά χτυπήματα. Η Ελλάδα έχει πανέμορφα βουνά, ψηλές καταπράσινες οροσειρές που περιμένουν όποιον έχει την θέληση να αναρριχηθεί. Για εσάς που είστε έμπειροι αναρριχητές, δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports, όπως αυτό, και δεν θα χάσετε.


Σκι με την βοήθεια χαρταετού (Kite skiing), Γιούτα/Αμερική
Σ’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον σπορ η δύναμη του χαρταετού είναι η κινητήριος δύναμη. Ο σκιέρ κρατά τον χαρταετό και χρησιμοποιεί την δύναμη της ώθησης για να κάνει μεγάλα άλματα στον πάγο. Οι πιθανοί κίνδυνοι αυτού του extreme sport είναι η εμφάνιση ξαφνικών ριπών του αέρα που κάνουν τον χαρταετό να συμπεριφέρεται ακανόνιστα και πιθανόν να τραβήξουν τον σκιέρ εκτός πλαγιάς. Επίσης, ένας ακόμη μεγάλος κίνδυνος είναι οι βράχοι σε συνδυασμό με τον πάγο και τον αέρα που δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για απώλεια ελέγχου του χαρταετού, άρα και σοβαρού τραυματισμού. Η Γιούτα της Αμερικής αποτελεί έναν πολύ διάσημο προορισμό για Kite skiing. Εσείς που έχετε εμπειρία σ’ αυτό και θέλετε να το βιώσετε στα άκρα δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα σας μείνει αξέχαστο.

Πτήση στον αέρα με την βοήθεια στολής (Wingsuiting), Νέα Ζηλανδία/Αυστραλία
Η πτήση στον αέρα με την βοήθεια στολής με φτερά δίνει την ευκαιρία σε όποιον θέλει να πετάξει. Η πτήση με φτερά τελειώνει με το άνοιγμα ενός αλεξίπτωτου. Τα φτερά λειτουργούν με την αντίσταση του αέρα. Τα καλύτερα κοστούμια προσφέρουν τη βέλτιστη αναλογία μεταξύ της απόστασης που ανακτήθηκε κατακόρυφα προσφέροντας στους πιλότους την δυνατότητα να γλιστρήσουν πιο μακριά. Η Νέα Ζηλανδία αποτελεί μία από τις ομορφότερες επιλογές για να κάνεις Wingsuiting. Δοκιμάστε ένα από τα πιο extreme sports στον κόσμο για να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Τα παραπάνω extreme sports αποτελούν τον ορισμό των ακραίων συνθηκών σε αθλήματα. Οι περιοχές που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο άρθρο αφορούν διάσημους προορισμούς, ενώ υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές. Τα extreme sports αυξάνουν την αδρεναλίνη και νιώθεις ότι φτάνεις στα άκρα με αυτή. Δεν απευθύνονται σε ανθρώπους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι ενδιαφέρον. Είναι γι’ αυτούς που ο φόβος δεν υπάρχει στην ζωή τους και γι’ αυτούς που ζουν στα άκρα. Εσύ είσαι από αυτούς;

maxmag.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το EX OFFICIO κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας

Ομάδα Σύνταξης

Το ιδανικό μέρος για θαλάσσια σπορ βρίσκεται 1 ώρα μακριά από τη Βέροια

Ομάδα Σύνταξης

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις Αναρρίχηση;

Ομάδα Σύνταξης

Leave a Comment