Image default
EXTREME HOBBIES

13 Νέες Εμπειρίες και χόμπι που θα σε κάνουν να σηκωθείς από την τηλεόραση!

Κοινοποίηση

Εάν βαρέθηκες να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου μπροστά στην τηλεόραση και ψάχνεις ιδέες να τον αξιοποιήσεις κάπως πιο δημιουργικά, διαβάζεις το σωστό άρθρο! Μαζέψαμε για εσένα νέες εμπειρίες και ασχολίες, ικανές να σου ανανεώσουν τη διάθεση και να ενισχύσουν την ενέργειά σου κάνοντάς σε πάλι παιδί! Από ξιφασκία μέχρι Geocaching (κι αν απορείς τι είναι αυτό… συνέχισε να διαβάζεις)..!

13 χόμπι για να διαλέξεις!..

Τα …soft!

 1. Ρέικι:

Το Ρέικι είναι μία φυσική ενεργειακή μέθοδος φερμένη την Ιαπωνία που χρησιμοποιεί το άγγιγμα των χεριών για να μεταβιβάσει τη συμπαντική πνευματική ενέργεια. Τα αποτελέσματά του Ρέικι εντοπίζονται στη σωματική ευεξία, στην ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, στη χαλάρωση και την πνευματική ανάπτυξη. Μάλιστα υπάρχει και Ελληνική Ένωση Ρέικι (http://www.reiki-greece.org/index.html).

 1. Αρωματοθεραπεία:

Πρόκειται για μια μέθοδο εναλλακτικής ιατρικής, που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια φυτών για ανακούφιση συμπτωμάτων κάποιων παθήσεων, αλλά και αποκλειστικά για χαλάρωση και πνευματική αρμονία. Τα αιθέρια έλαια είναι πυκνά αρωματικά εκχυλίσματα, από ανθούς, φύλλα ή ρίζες.

 1. Μοντελισμός:

Ο μοντελισμός είναι ένα χόμπι που εξασκεί την υπομονή, την επιμονή στη λεπτομέρεια και την ανάπτυξη της φαντασίας μας. Αφορά στη συναρμολόγηση και την κατασκευή μικρών αυτοκινήτων ή ελικοπτέρων, τα οποία κινούνται με τηλεχειριστήριο, ή μικρών σπιτιών, μινιατούρων, αγαλμάτων, που χρησιμοποιούνται μόνο διακοσμητικά!

 1. Μασάζ με θερμές πέτρες:

Το hot stones massage είναι μια θεραπευτική μέθοδος μασάζ που έχει εφαρμοστεί από πολλούς αρχαίους λαούς, όπως  τους Σαμάνους θεραπευτές της Χαβάης (Kahunas), τους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής, τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους. Είναι μια διαφορετική εμπειρία από το κλασικό μασάζ. Οι πέτρες που χρησιμοποιούνται είναι βασάλτες, δηλαδή μαύρες ηφαιστειακές πέτρες και έχουν γεωμαγνητικές ιδιότητες χαλκού και σιδήρου, απελευθερώνοντας ενέργεια και δονήσεις όταν θερμαίνονται.

Tα αθλητικά…!

 1. Γιόγκα:

Η γιόγκα είναι γυμναστική που συνδυάζει τεχνικές για την καταπολέμηση του στρες, διαλογισμό και αναπνευστικές ασκήσεις. Το 2ο αιώνα π.Χ. ο ινδός σοφός Πατάντζαλι έγραψε σε 108 σούτρας (στίχους σοφίας), τη φιλοσοφία και την πρακτική της γιόγκα.

 1. Pilates:

H μέθοδος Pilates, αναπτύχθηκε από τον Joseph H. Pilates πριν από 70 χρόνια, στην Aμερική. Συνδυάζει τις βασικές αρχές της γιόγκα με άλλες παραδοσιακές μεθόδους άσκησης ανατολικών φιλοσοφιών. H βασική αρχή της είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα της κοιλιάς μας, δηλαδή του κέντρου του σώματος.

 1. Corde Lisse (εναέριο ακροβατικό σχοινί):

Το corde lisse έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στους ελληνικούς χώρους της γυμναστικής και δίνει στο συμμετέχοντα την ευκαιρία για φυσική προετοιμασία, τεχνικές ισορροπίας, φιγούρες και πιρουέτες… πάνω σε ένα σχοινί! Το σκοινί επιτρέπει στο σώμα να κινηθεί με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα προς διάφορες κατευθύνσεις!

 1. Crossfit:

Είναι η νέα μόδα προπόνησης! Η συγκεκριμένη μέθοδος ξεκίνησε από την Αμερική και συνδυάζει κάψιμο λίπους, αντοχή, δύναμη, μυϊκή μάζα και όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που δε βαριέσαι ποτέ! Μάλιστα απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου, από τους πιο αρχάριους μέχρι και τους πιο προχωρημένους!

Τα extreme!

 1. Ξιφασκία:

Εάν θεωρείς πως οι πολεμικές τέχνες δεν κάνουν για εσένα κι αναζητάς ένα χόμπι που θα τεστάρει τις κινήσεις σου, τον ανταγωνισμό σου, την ισορροπία και τις αντιδράσεις σου, η ξιφασκία είναι για εσένα! Αναζήτησε σχολές που διδάσκουν αυτό το άθλημα που προπονεί όχι μόνο σώμα αλλά και μυαλό!

 1. Κατάδυση:

Η κατάδυση με μπουκάλες οξυγόνου, είναι από τα πιο όμορφα αθλητικά χόμπι. Γυμνάζει όλο μας το σώμα αλλά και τα αντανακλαστικά μας. Η χώρα μας με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ακτών προσφέρεται για την μοναδική αυτή εμπειρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες σχολές scuba diving, με πιστοποιητικά Ασφάλειας και Ποιότητας που μπορούν να σε εκπαιδεύσουν άρτια για την έναρξη αυτής της ασχολίας!

 1. Παρά πέντε:

Πρόκειται για ένα extreme sport, το οποίο σε στέλνει στον ουρανό, με «τεχνητά» φτερά, κάνοντάς σε για λίγο πουλί! Είναι μια εμπειρία που σε στέλνει σε άλλη διάσταση, εκείνη της βαρύτητας που χάνεται, όπου η πτήση γίνεται εφικτή και για εσένα! Δραστηριότητα για λίγους!

Τα «τρελά»..!

 1. Geocaching:

Η σύγχρονη εκδοχή του παιχνιδιού «Κυνήγι του Θησαυρού»… με χρήση GPS! Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν GPS για να κρύψουν ή να βρουν κουτιά (τους λεγόμενους «γεωκρύπτες») σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 1.200.000 γεωκρύπτες καταχωρημένες σε διάφορα sites, σε παραπάνω από 100 χώρες του κόσμου!

 1. Extreme ironing:

To διάσημο χόμπι σε Αγγλία και Γερμανία έχει τραβήξει την προσοχή μας, καθώς οι «φανατικοί» του Extreme ironing σιδερώνουν σε παγωμένες λίμνες ή ενώ κρέμονται από γκρεμούς! Το βίντεο θα σου δώσει μια ιδέα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα καλύτερα spot στην Αττική για mtb enduro

Ομάδα Σύνταξης

Canoe Kayak Sprint Motivation

Ομάδα Σύνταξης

Top extreme sports in Greece

Ομάδα Σύνταξης

Leave a Comment